miercuri, 14 ianuarie 2015

Atacurile pe internet



     Cred ca e timpul ca noi si organizatile responsponsabile,  sa luam mai in serios tot ceea ce tine de protectia datelor personale, indiferent daca  este vorba de un telefon, tableta sau calculatorul personal.  Odata cu lansarea filmului The Interview a aparut si cel mai recent  atac cibernetic semnificativ asupra celor de la Sony.  Daca guvernul Statelor Unite nu reuseste sa faca fata amenintarilor reale si seriose asupra unor tinte cheie,  oare cat de vulnerabile sunt informatile noastre? Sa renuntam complet la mediul online pare aproape imposibil, toate informatile, toate platile, legatura cu prietenii si rudele noastre, cumparaturile le facem online iar pentru multi dinte noi veniturile vin din mediul online.

     Statele Unite, dupa atacul Korean, a raspuns prin inchidere internetului in Korea de Nord pentru cateva zile sau cel putin asa se crede, noi ce solutii avem?


    

La sfarsitul anului 2013 am fost victima unui atac cibernetic, contul online de telefonie mobila mi-a fost spart.  Paguba nu a fost mare, in jur de 20 de euro dar cine ma protejeaza pe mine de viitoare atacuri?  Operatorul de telefonie nu ma protejeaza, chiar lasa impresia ca le convine situatia, practic lor le-au fost generate venituri. O solutie ar fi sa ne adresam politiei, un proces care dureaza mult si chiar daca se reuseste identificarea atacatorului, paguba mai mult ca sigur nu va fi recuperata deoarece indiferent daca sunt de ordin financiar sau informatii, acestea mai mult ca sigur nu sunt “tinute la saltea”.

     Inchei acest articol fara sa va dau un raspuns deoarece nu il am, scopul acestui articol  a fost altul, doresc sa va readuc aminte ca in momentul in care informatile voastre ajung in mediul online, indiferent daca este o retea de socializare sau alte medii va expuneti si daca voi nu va protejati, nimeni altcineva nu o va face pentru voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu