duminică, 9 februarie 2014

Spotul audio - video

    Cel mai eficient şi mai puternic mijloc de a face publicitate este spotul de televiziune; prin această metodă se combină imaginea, sunetul şi mişcarea. Aceste trei ingrediente însoţite de un montaj ingenios în care imaginile şi sunetele se îmbină într-o manieră placută şi în acelaşi timp captivantă; alături de umor şi personaje (copii, animale) sunt componentele care dau naştere unui spot de succes.
    Crearea unei reclame este un proces complex care în majoritatea cazurilor este realizat pentru agenţiile de publicitate de către firme de producţie specializate. Întreg procesul se întinde în general pe parcursul a mai multor zile de filmare pornindu-se de la o idee venită din partea agenţiei de publicitate, cea din urmă discutând în prealabil cu clientul.
    Spotul este compus din două segmente principale: segmentul video şi segmentul audio, imaginea fiind însă elementul care primează datorită faptului că ideea este gândită în imagini şi abia ulterior se adaugă cuvintele care urmează să dea viaţă imaginilor. Cele mai întâlnite tehnici utilizate în realizarea reclamelor de televiziune sunt:
Pentru mai multe oferte vezi pagina de fb: https://www.facebook.com/ofertesipromotii
a) Realizarea de demonstraţii:

Ex: spoturile la automobilele 4x4 unde de obicei sunt prezentate calităţile off road ale maşinii.






b) Mărturiile unor personalităţi:

Ex: Fotomodelul Heidi Klum şi cântăreţul Seal realizând împreună reclama la VW Tiguan





b) Utillizarea unor secvenţe din filme clasice integrate în spotul publicitar:


Ex.: Spotul Citroen C4 inspirat din filmul Transformers.




Seriale:


Ex.: Seria de reclame dedicate Fordului Ka.




Episodul cu porumbelul



Episodul cu pisica



e) Utilizarea comparaţiilor – acest gen de tehnici vizuale sunt interzise în UE şi implicit în România:

    Dimensiunile şi culoarea textului sunt iarăşi un element important, cu cât contrastul dintre text şi fundal este mai mare cu atât mesajul este mai uşor de citit de către public, de aceea este recomandat să fie folosite următoarele combinaţii: text negru pe fundal galben, text roşu sau albastru pe fundal alb, text portocaliu pe fundal alb, text negru pe fundal violet.


Cord Blood

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu