joi, 16 octombrie 2014

Afiliatii si cumparaturile prin linkurile afiliatilor


In  acest articol o sa incerc sa va prezint pe scurt ce este un afiliat si care este rolul acestora in Ecomerts.


Marile companii de comert online gen eMAG, EVOmag, Elefant.ro Libris, etc, pentru a-si promova produsele, incheie contracte cu anumite platforme de marketing cum ar fi 2Parale sau Profitshare.

Ce este Afiliatul? Este persoana care face promovarea, cu ajutorul acestor platforme de marketing promoveaza produsele marilor retaileri, prin diverse metode agreate de retaileri, gen Facebook, siteuri sau bloguri proprii, google ads, etc.

Pe Facebook, pe siteuri, peste tot pe internet vezi reclame, la o prima vedere acestea sunt destul de enervente dar ce se ascunde in spatele lor, ce castig eu ca si client daca imi fac cumparaturile prin linkurile afiliatilor, acestia primesc comision dar eu beneficiez de ceva?

Adevarul este ca un beneficiu direct nu exista, doar daca te faci afiliat, dar indirect beneficiem toti. Profitshare si 2Parale sunt firme romanesti ceea ce insemna ca toate comisioanele sunt impozitate, 16% impozit, 7% la sanatate iar la nivel national suma este foarte mare. In momentul in care iti faci cumparaturile fara un link de afiliat,  nu mai profitam de acesti bani, toti  raman in buzunarul patronului care are firma sub forma de adaos comercial mai mare.

Sa nu uitam ca in firmele de marketing afiliat lucreaza oameni, acestia sunt platiti tot din aceste comisioane pe care retailerul le plateste la vanzarea unui produs cu ajutorul unu afiliat.

In concluzie, data viitoare cand iti cumperi ceva online, da click pe linkul unui afiliat, le gasesti peste tot, avem toti numai de castigat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu